Du kan också njuta av en fin trädgårdsbänk på vintern.

 

Nattfrost kan förekomma oftare än nästa månad. Det är dags att läsa tidningen i trädgården vid spisen och sätta grytan på menyn! Jag skulle säga ….. Fortfarande finns det mycket att göra och njuta av i trädgården. Med en varm kappa, gott te och en öppen spis kan du njuta av vintern från din trädgårdsbänk!

 

Vinterarbete i trädgården
Det finns en trädgårdskalender som visar vad du inte ska göra varje månad. Men jag ser ut för att avgöra vad som är möjligt. Årstiderna ändras varje år. Vintern kan vara sen och våren kan börja tidigt. Under denna tid kommer november / december att vara mycket varmare än vanligt. Så länge det inte fryser kan du göra mer än att bara rengöra det. Du kan säkert plantera träd, buskar och staket. Du kan också snabbt placera påskliljorna på marken i sista minuten. Barnhortensia
Ytterligare utomhusarbete fortsatte … klipp ut döda stammar av perenner. Ett tag kan du lämna växter med vackra vintersilhuetter (som prydnadsgräs och Echinaceae). Börja beskära med lövträd och buskar på vintern. Ta bort alla löpare och skär stavarna och bananerna i former. Björk, lönn och valnötter kan också beskäras om så önskas. Slutligen klippa gräset igen (inte för kort) för att hålla bladen rena. Släng rakade blad till kanterna för att skydda stauder. Det skyddar frostkänsliga växter från kyla och stenväxter från överdriven fukt. Rengör gamla staket och mata fåglar när det är väldigt kallt. Bra i kylan
Och, särskilt på soliga dagar, sitt på en bänk i din trädgård och njut av skönheten i omgivningen och det arbete du har gjort. Bär en tjock varm kappa, tillsätt varmt te, kanske en öppen spis och njut. Vi kallar det vinterkul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *